Politică

articolul anterior articolul urmator

Moldova şi Ucraina vor colabora în domeniul economic, energetic şi pe calea de aderare la Uniunea Europeană

0
27 Jun 2022 19:23:48
Autor: Iurii Botnarenco
Maia Sandu şi Volodimir Zelenski. Kiev, 27 iunie 2022
Maia Sandu şi Volodimir Zelenski. Kiev, 27 iunie 2022

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit luni, 27 iunie, la Kiev, cu preşedintele Volodimir Zelenski şi echipa sa. În cadrul discuţiei, şefa statului şi-a exprimat admiraţia pentru curajul cu care ucrainenii îşi apără patria de agresiunea rusă şi i-a asigurat că Republica Moldova e alături de Ucraina.

„Vom continua să susţinem refugiaţii ucraineni adăpostiţi în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport şi de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre şi înspre Ucraina. Este obligaţia noastră morală, de vecini şi de prieteni să-i ajutăm”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu Zelenski, cei doi lideri au agreat că Moldova şi Ucraina vor colabora în domeniul economic şi energetic, precum şi pe calea de aderare la Uniunea Europeană. 

„Cetăţenii ţărilor noastre merită să aibă o viaţă paşnică şi prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a menţionat Maia Sandu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările