Moscova acuză Washingtonul că se implică în alegerile din Moldova: Nu am vrea să se repete experimentul din Libia sau Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe de la Moscova a emis un comentariu pe subiectul alegerilor parlamentare de la Chişinău, din 24 februarie curent, în care acuză Statele Unite că se implică în procesul electoral din Republica Moldova.

„Implicarea în treburile interne ale altor state a devenit o tradiţie pentru politica externă a Washingtonului. Astăzi, acest fapt se vede pe exemplul Venezuelei, unde SUA încearcă să realizeze o lovitură de stat. Din aceeaşi categorie face parte şi ocuparea unei părţi a teritoriului Siriei, după eşecul de a înlătura puterea legitimă de la Damasc. În aceeaşi ordine e şi controlul asupra regimului naţionalist de la Kiev, care a preluat puterea datorită ajutorului american. Un scenariu similar, probabil, se pregăteşte şi pentru Moldova”, se spune într-un comunicat de presă al MAE al Rusiei.

Diplomaţia rusă spune că, îndată ce noul ambasador american la Chişinău, Derek Hogan, a intrat în funcţie, acesta a început să se implice în procesele interne ale R.Moldova: „În mod public, dânsul sprijină anumiţi politicieni în detrimentul altora şi oferă recomandări cu privire la alegerile parlamentare”.

„Americanii vor aprecia cât de democratic s-au desfăşurat alegerile în funcţie de cine le va câştiga. Dacă cel care va câştiga alegerile nu va fi pe placul Washingtonului, moldovenii sunt ameninţaţi cu ruperea relaţiilor cu UE şi chiar cu repetarea Maidanului ucrainean”, se menţionează în document.

„Foarte mult ne-am dori ca Moldova să nu devină un câmp pentru asemenea experimente iraţionale, care au distrus Irakul şi Libia şi care au dus la conflicte sângeroase în Ucraina şi Siria”, afirmă diplomaţia rusă, subliniind că americanii se ghidează doar de interesele lor geopolitice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite