Moscova ameninţă cu repetarea scenariului ucrainean în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Dumei de Stat ameninţă cu repetarea scenariului ucrainean în Republica Moldova
Vicepreşedintele Dumei de Stat ameninţă cu repetarea scenariului ucrainean în Republica Moldova

Vicepreşedintele Dumei de Stat de la Moscova, Nikolai Levicev, a criticat mesajul secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, pentru Republica Moldova şi a declarat că „o astfel de integrare în UE cum este în Republica Moldova are loc mai de un an în Ucraina”.

Potrivit ria.ru, Levicev a declarat că mesajul lui Jagkland nu reprezintă grija pentru populaţia Republicii Moldova, dar este „un cartonaş galben” pentru puterea de la Chişinău, care nu întreprinde măsuri eficiente pentru integrarea în UE şi nu vrea să rupă definitiv relaţiile cu Rusia. 

Astfel, reprezentantul conducerii Parlamentului rus susţine că o astfel de integrare Ue are loc mai bine de un an în Ucraina „unde mor mii de oameni paşnici şi unde sunt interzişi scriitorii şi artiştii ruşi”. 

Potrivit lui Nikolai Levicev, criza ucraineană „i-a trezit pe mulţi în Republica Moldova, inclusiv pe cei care erau pro-occidentali. De asemenea, deputatul rus vede o consolidare şi un avânt al forţelor pro-ruse în Republica Moldova în detrimentul celor pro-europene, „care nu pot lăsa această situaţie dezavantajoasă fără atenţie”. Levicev a îndemnat puterea de la Chişinău „să asculte mai puţin poveştile

Washingtonului şi Bruxelles-ulului. „În acest caz, repetarea scenariului ucrainean nu va reprezenta o ameninţare pentru Republica Moldova”, a avertizat vicepreşedintele Dumei de Stat. 

Amintim că şi deputatul rus Roman Hudeakov l-a atacat pe Thorbjorn Jagland după declaraţiile despre Republica Moldova, numindu-l marionetă şi câine loial al SUA. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite