Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Moţiune simplă contra ministrului Apărării, Victor Gaiciuc: A făcut declaraţii prin care sprijină separatiştii din Donbas

3
29 Nov 2019 15:24:10
Autor: Iurii Botnarenco

Fracţiunea PAS solicită demisia ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, după ce în spaţiul public au apărut imagini video unde acesta anterior aducea laude la adresa militarilor separatişti din estul Ucrainei. În acest sens, deputaţii din Blocul ACUM PAS PPDA au înregistrat o moţiune de cenzură.

Deputatul PAS Mihai Popşoi a declarat că prin aceste afirmaţii (care pot fi ascultate mai jos) Victor Gaiciuc „susţine lupta care este dusă de forţele separatiste şi mercenarii din Donbas contra Guvernului legitim şi constituţional al Ucrainei”.

„În accepţiunea lui Victor Gaiciuc, forţele armate ale Ucrainei, care îşi sacrifică viaţa pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a patriei lor, sunt un inamic. Victor Gaiciuc recunoaşte legitimitatea regiunii separatiste Donbas. În alocuţiunea sa, vorbeste despre patria lor, care este entitate separatistă, menită să submineze suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. În esenţă, Victor Gaiciuc simpatizează deschis separatiştii şi susţine agresiunea împotriva unui stat suveran, Ucraina”, a afirmat Popşoi de la tribuna Parlamentului.
 
Popşoi a spus că „să susţii public mercenarii şi separatiştii din Donbas înseamnă să aduci o insultă gravă Ucrainei”, dar şi să „susţii separatismul anticonstituţional din Republica Moldova”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

zbucium ion
1.12.2019, 08:56:48

Maia Sandu a venit la guvernare cu conceptia "DEZOLIGARHIZARII", neconforma cu legislatia UE si AA si nepropusa de Dodon si PSRM, dar preluata direct din practica de JEFUIRE a oamenilor de afaceri din Estul Ucrainei de catre "procurori"anti-"oligarhici" in "republicile" separatiste Donetk si Lugansk din Donbas. Daca reusea sa-si puna procurorul ei, Maia sandu avea sa inceapa adevarata "dezoligarhizare" cu expropiere averilor acelor "oligarhi"care au refuzat "soiuz"-ul cu Rusia sau "unirea"cu Romania, distrugerea noii elite capitaliste moldave, care a indraznit sa nu se supuna "fratilor mai mari"si a optat pentru asocierea si integrarea RM cu UE ca stat INDEPENDENT.

zbucium ion
1.12.2019, 09:05:13

In Donbas s-au ocupat de "dezoligarhizare" inclusiv "cadre de "procurori"din Abhazia si Transnistria, a caror experienta oricand poate fi aplicata si in RM, deacea pericolele legate de jefuirea, distrugerea business-ului moldav si a RM sub motivul "dezoligarhizarii" n-au disparut definitiv nici dupa plecarea "marionetelor"ACUM de la guvernare.

Denis Dumitru
4.12.2019, 12:24:10

greseala Maiei e ca a avut prostimea de a da crezare rusilor. acea acu se rid si sunt nedumeriti cum de ea a putut sa-i creada. dodonu de le inceput a avut planul sa o mintesca pe Sandu. la rusi asa e.