În documentul de motivare a moţiunii se mai spune că Guvernul a gestionat prost criza pandemică şi a aruncat ţara şi într-o criză economică. În plus, deputaţii din opoziţie mai reproşează Guvernului şi modul în care a negociat şi a semnat acordul de împrumut din Federaţia Rusă, în sumă de 200 milioane de euro, document ce a fost deja declarat neconstituţionat de CCM.
Slusari a afirmat că Guvernul Chicu a neglijat relaţiile cu România, Ucraina şi UE şi a promovat o politică externă îndreptată proponderent spre Est.
De menţionat că opoziţiei nu-i ajung încă două voturi pentru a demite Guvernul, fiind necesare cel puţin 51 de voturi. Toate fracţiunile de opoziţie - PAS (15 mandate), Platforma DA (11), Partidul Şor (9), Pro Moldova (14) şi deputatul neafilat Octavian Ţîcu au în total 49 de voturi.
Precizăm că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunţat că formaţiunea sa are deja lista noului Cabinet de Miniştri şi că este gata să-şi asume guvernarea, deşi fracţiunea sa este formată doar din 11 deputaţi. Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este dispusă să-l sprijine pe Andrei Năstase la funcţia de premier, dacă va fi sigură că există 51 de voturi în Parlament. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, la fel, a declarat că este gata să sprijine învestirea Guvernului Platformei DA.
Noul Guvern poate fi învestit doar dacă votează şi deputaţii Partidului Şor. Anterior, Maia Sandu a afirmat că nu va vota un Guvern care să depindă de voturile Partidului Şor, condus de Ilan Şor, condamnat de prima intanţă la şapte ani de închisoare în dosarul furtului miliardului şi care se află în căutare internaţională. Reacţia Maiei Sandu este de înţeles, pentru că asocierea cu Ilan Şor ar putea-o discredita, fapt ce nu-i convine mai ales că au rămas zile numărate până la prezidenţiale.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate