Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a picat. PAS nu a spijinit iniţiativa opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Chisinau IPN

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Viorel Gherciu, rămâne în funcţie. Moţiunea simplă înaintată de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a fost respinsă de Parlament cu votul deputaţilor Partidului Acţiune şi Solidaritate, transmite IPN.

Moţiunea simplă a fost iniţiată de deputaţii din Fracţiunea parlamentară a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor pe 2 iunie. Potrivit socialiştilor, la mai bine de nouă luni de când ministrul agriculturii şi industriei alimentare a preluat funcţia, starea de lucruri în sectorul strategic al economiei naţionale, agricultura, este deplorabilă.

Deputaţii BCS au mai declarat că, datorită recoltei generoase de anul trecut, securitatea alimentară a ţării urma să fie asigurată pe câţiva ani înainte. Dar capacităţile manageriale ale ministrului nu permit dezvoltarea continuă a sectorului şi nu oferă acces sigur al populaţiei la produsele agroalimentare, acces limitat din cauza creşterii galopante a preţurilor şi diminuării puterii de cumpărare a consumatorilor.

După discursul ministrului Viorel Gherciu, dezbateri şi luări de cuvânt ale reprezentanţilor fracţiunilor parlamentare, majoritatea deputaţilor s-au pronunţat împotriva moţiunii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite