Nagacevschi, după ce CCM a dat aviz negativ iniţiativei Guvernului de modificare a Constituţiei: Proiectul este conform angajamentelor noastre internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, susţine că proiectul de modificare şi completare a Constituţiei, propus de Guvern, care vizează activitatea sistemului judecătoresc şi care a primit avizul negativ al Curţii Constituţionale marţi, 22 septembrie, este conform angajamentelor internaţionale ale R. Moldova, iar fiecare cuvânt din proiect a fost agreat cu partenerii externi ai ţării.

Proiectul în forma în care a fost prezentat spre avizare Curţii, este conform angajamentelor noastre internaţionale, fiecare cuvînt fiind agreat cu partenerii ţării, acest proiect fiind şi angajament al RM conform Memorandumului de înţelegere cu UE (acord internaţional aprobat de Guvern şi ratificat de Parlament), fiind conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia. În acelaşi timp, acest proiect vine să execute o serie de restanţe ale ţării, indicate în rapoartele GRECO”, a scris Fadei Nagacevschi pe Facebook.

Ministrul a menţionat că va informa partenerii de dezvoltare ai R. Moldova despre această situaţie şi va coordona soluţii pentru depăşirea situaţiei.

Curtea Constituţională a dat aviz negativ marţi, 22 septembrie, la proiectul de lege propus de Guvern privind modificarea şi completarea Constituţiei ce vizează aspecte care ţin de sistemul judecătoresc. Curtea a reţinut că iniţiativa de revizuire a Constituţiei a fost înaintată de Executiv cu încălcarea prevederilor constituţionale.

Curtea a notat că proiectul de lege constituţională pentru modificarea şi completarea Constituţiei nu respectă condiţiile de revizuire a Constituţiei şi nu poate fi înaintat spre examinare Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite