Natalia Gavriliţa, convinsă că nu va fi votată în funcţia de premier: Nu cred că deputaţilor socialişti li se va ridica mâna când vor vedea programul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Natalia Gavrilita

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Natalia Gavriliţă, se arată convinsă că Guvernul ei nu va primi vot de încredere din partea Parlamentului şi se va merge la alegeri parlamentare anticipate. Gavriliţa consideră că sunt puţine şanse ca deputaţii socialişti şi a cei controlaţi de fugarul Ilan Şor să voteze pentru învestirea noului Guvern.

„Nu cred că deputaţilor menţionaţi li se va ridica mâna când vor vedea programul nostru. Noi venim cu un program care intră în conflict direct cu felul în care politicienii corupţi văd rolul statului. Intenţia noastră este să lichidăm schemele de delapidare, să protejăm averea statului, să oprim schemele de corupţie şi contrabandă şi să oferim economiei, antreprenorilor, oamenilor care aduc valoare o gură de oxigen necesară pentru ieşirea din criză”, a declarat Natalia Gavriliţa într-un interviu pentru IPN.

Natalia Gavriliţa a menţionat că „doar anticipatele pot curăţa Parlamentul de deputaţii-călători care au uitat de promisiunile date cetăţenilor”.

„Calea de a declanşa alegerile anticipate pe care merge PAS-ul este înaintarea unui Guvern anti-corupţie, pro-european cu program ambiţios de reforme, pentru ca actuala majoritate informală PSRM-Şor să nu voteze”, a spus Gavriliţa.

Ea a anunţat că va oferi detalii despre echipa guvernamentală luni, 8 februarie, atunci când va veni în Parlament să ceară votul de încredere al deputaţilor. 

„La moment nu pot divulga nominal membrii echipei, dar cred că în cel mai scurt timp ea va fi făcută publică. E o echipă formată din oameni profesionişti, integri, cunoscuţi de cetăţeni. În ceea ce ţine programul, îl vom depune în Parlament şi îl vom face public lunea viitoare, la 8 februarie. E un program bazat pe viziunea Maiei Sandu asupra dezvoltării Moldovei, pentru care a primit mandat de la cetăţeni - justiţie şi anti-corupţie, oprirea schemelor de furt din averea statului, susţinerea producătorilor şi exporturilor, atragerea investiţiilor, creşterea plăţilor sociale şi protejarea oamenilor vulnerabili, deblocarea relaţiilor externe, scoaterea ţării din criză”, a adăugat Gavriliţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite