Natalia Gavriliţa, după depunerea jurământului: „Suntem o echipă de profesionişti integri şi bine intenţionaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gavriliţa
Natalia Gavriliţa

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a declarat, după depunerea jurământului în faţa preşedintelui Maia Sandu, că echipa sa este „o echipă de profesionişti integri şi bine intenţionaţi, hotărâţi să implementăm în realitate viziunea de transformare a ţării, propusă de doamna preşedinte în alegerile prezidenţiale din 2020 şi de PAS.”

„Vom munci cu abnegaţie şi fermitate ca să curăţim instituţiile statului de hoţi şi corupţi, ca să facem ca instituţiile să lucreze pentru interesele cetăţenilor şi să apere interesul public. Vom munci pentru a crea locuri de muncă, vom munci ca investiţiile publice să aducă repede rezultate reale pentru cetăţeni şi ca fiecare să vadă în familia lor, în localitatea lor, în societate, transformări profunde pe care le aşteptaţi”, a declarat Natalia Gavriliţa.

Gavriliţa a spus că „fiecare din noi înţelege cât de dificilă este misiunea care stă în faţa noastră, dar fiecare din noi este determinat ca în 4 ani să mergem cu capul sus la cetăţeni şi să le spunem ce am reuşit să facem, să le arătăm prin fapte reale că cetăţeanul poate avea încredere în Guvern, cetăţeanul poate avea încredere în instituţiile statului”.

După o perioadă de şapte luni de incertitudine şi fără un Guvern cu puteri depline, Moldova are în sfârşit un nou Executiv. Cabinetul de miniştri, în frunte cu premierul Natalia Gavriliţa, a fost învestit în funcţie vineri, 6 august, cu votul a 61 de deputaţi din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Noul Executiv va trece printr-o restructurare şi va fi format din 13 ministere, cu patru mai mult decât anterior.

„Vă promitem că imediat mergem la muncă şi vom munci consecvent pentru interesele cetăţenilor”, a declarat Natalia Gavriliţa, noul prim-ministru.

Guvernul Gavriliţa a fost sprijinit doar de deputaţii PAS, Partidul Şor şi Blocul Comuniştilor&Socialiştilor au anunţat din start că nu vor acorda vot de încredere noului Guvern.

Lista integrală a Cabinetului de miniştri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite