Natalia Gavriliţă explică ce va face Guvernul cu grantul de 60 milioane de euro oferit de UE: Vom compensa cetăţenilor creşterea preţurilor la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gavriliţa gov.md
Natalia Gavriliţa gov.md

Premierul Natalia Gavriliţa a oferit detalii joi, 28 octombrie, despre cum intenţionează Guvernul să cheltuie cele 60 milioane de euro pe care UE le-a oferit Republicii Moldova pentru gestionarea crizei energetice. Potrivit prim-ministrului, banii vor fi cheltuiţi pentru a compensa tarifele la gaz unor categorii sociale, în contextul creşterii preţurilor de import.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată după cea de-a şasea reuniune a Consiliului de Asociere UE - R. Moldova, Natalia Gavriliţa a declarat că „cea mai mare provocare pentru noi, în acest moment, este creşterea preţurilor la gaze naturale şi asigurarea livrării gazelor în Moldova, mai ales în sezonul rece.” 

„Uniunea Europeană ne-a oferit un ajutor nerambursabil de 60 milioane de euro pentru a ne ajuta în depăşirea crizei energetice. E vorba de o sumă adiţională la Planul de Recuperare Economică. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a compensa cetăţenilor creşterea preţurilor la gaze şi pentru a-i ajuta în această perioadă de criză”, a specificat premierul.

Natalia Gavriliţa a spus că a discutat cu oficialii europeni şi „despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a Acordului de Asociere”. 

„Am reafirmat aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi determinarea de a ne respecta angajamentele. Nu este doar o declaraţie, este mandatul politic clar oferit guvernării în urma alegerilor parlamentare anticipate. Asta aşteaptă de la noi cetăţenii acasă. Am informat partenerii europeni despre viziunea noastră de reformare a ţării – în special în  sectorul justiţiei şi anticorupţiei. Oamenii aşteaptă progrese în dosarele de rezonanţă ca frauda bancară, iar noi am confirmat voinţa de a ajuta organele de drept de a duce la bun sfârşit această investigaţie”, a menţionat prim-ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite