Natalia Gavriliţa: Urmărim cu îngrijorare evoluţia situaţiei în context regional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gavriliţa
Natalia Gavriliţa

Guvernul urmăreşte cu îngrijorare evoluţia situaţiei în context regional, declaraţiile pe care le face Federaţia Rusă şi Ucraina, şi speră că părţile vor fi înţelepte şi nu vor duce la escaladarea situaţiei. Aşa a comentat premierul Natalia Gavriliţa informaţiile apărute în spaţiul public că serviciile speciale ruse ar pregăti provocări împotriva propriilor militari, ca să dea vina pe armata ucraineană.

„În acelaşi timp, toate autorităţile Guvernului sunt pregătite, evaluează mai multe scenarii şi vor acţiona în dependenţă de evoluţia situaţiei”, a declarat premierul într-o conferinţă de presă, citat de IPN.

Conform datelor serviciului de informaţii militare ale Ucrainei, în data de 13 ianuarie, în Brigada a treia de puşcaşi motorizaţi a regiunii transnistrene a Republicii Moldova a avut loc o reuniune de serviciu, în cadrul căreia efectivul unităţii a fost informat că se aşteaptă provocări din partea Ucrainei în apropierea localităţii Cobasna (depozite de artilerie ale Grupului operativ de trupe ale Federaţiei Ruse).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite