Nichiforciuc, acuzat de un deputat PAS că ar fi introdus „pe ascuns” şi „banditeşte” amendamente la Codul fiscal pentru a-şi proteja „schemele din domeniul ţigărilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugeniu Nichiforciuc foto tribuna.md

Deputatul PAS Radu Marian îl acuză pe democratul Eugen Nichiforciuc că ar fi introdus „pe ascuns, banditeşte” amendamente la legea de modificare a Codului fiscal, prin care acesta ar încerca să-şi „protejeze schemele din domeniul ţigărilor”.

„Acest Nichiforciuc a introdus pe ascuns un amendament prin care vrea să stimuleze vânzarea aşa-numitor ţigări cu foi (trabuc), comercializate de colegul său Andronache. De ce? Pentru că accizele la acest tip de ţigări sunt cu mult mai mici decât în cazul ţigărilor obişnuite pentru că se aplică accizele doar la 41% din valoare. Mai mult decât atât, pe pachetele acestor ţigări cu foi nu este obligatoriu să se aplice avertismentele de sănătate, chiar dacă acestea sunt cu mult mai periculoase şi mai nocive decât ţigările obişnuite. În rezultat, statul pierde zeci de milioane de lei pe seama business-ului lui Nichiforciuc, iar sănătatea oamenilor este pusă în pericol, asta în condiţiile când business-ul nu primeşte ajutor de la stat şi avem un deficit bugetar record”, a declarat Radu Marian într-o conferinţă de presă.

Deputatul PAS susţine că Eugeniu Nichiforciuc şi persoane din anturajul său „vând acest tip de ţigări ilegal în ultimii ani. Prin aceste amendamente încearcă să-şi legalizeze schemele”.

Radu Marian a îndemnat deputaţii din Partidul Democrat să nu sprijine amendamentele propuse de Nichiforciuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite