Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicu Popescu: „Am primit un puternic mesaj de susţinere din partea SUA pentru agenda de reforme”

1
2 Dec 2021 15:55:26
Autor: Iurii Botnarenco

În marja reuniunii Consiliului ministerial al OSCE, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu şeful diplomaţiei americane Antony Blinken.

„Am fost bucuros să primesc mesajul puternic de susţinere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme iniţiate de autorităţi”, a spus Nicu Popescu.

În cadrul întrevederii, şefii celor două diplomaţii au discutat subiecte ce ţin de dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor moldo-americane pe diverse domenii de interes reciproc în cadrul Dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru sectoriale în domeniul justiţiei şi a statului de drept, comercial-economic, securităţii energetice.

Totodată, diplomaţii au efectuat un schimb de opinii cu privire la situaţia curentă în regiunea Europei de Est, precum şi evoluţiile recente pe dosarul transnistrean. În context, vicepremierul Nicu Popescu a mulţumit interlocutorului său pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în formatul de negocieri 5+2.

„Am remarcat utilitatea asistenţei şi expertizei americane în consolidarea instituţiilor democratice, lupta împotriva corupţiei de nivel înalt, avansarea reformei justiţiei, şi îmbunătăţirea climatului investiţional”, a menţionat Nicu Popescu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nastase T Ovidiu
30.01.2022, 13:01:32

Mincinosule. Ati primit ordinul sa va injectati cu pfizer.

Modifică Setările