Nicu Popescu: Sunt un ministru de Externe apolitic şi voi lucra pentru întregul stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu ministru de Externe Moldova presedinte.md

Nicu Popescu, noul ministru al afacerilor interne şi integrării europene în Guvernul Sandu, spune că nu este un ministru politic şi că va lucra în calitate de ministru care reprezintă întregul stat. Nicu Popescu dă asigurări că ministerul şi Guvernul nou numit promovează integrarea europeană a Republicii Moldova. Declaraţiile au fost făcute la TV8, transmite IPN.

„Eu astăzi am avut o întrevedere şi cu preşedintele Igor Dodon. Am discutat despre acest lucru şi preşedintele a fost foarte explicit asigurându-mă că domnul preşedinte şi Partidul Socialiştilor nu-şi doresc revizuirea a niciunui acord internaţional semnat de Republica Moldova, inclusiv a Acordului de Asociere cu UE”, a declarat ministrul.

Nicu Popescu spune că primeşte zeci de mesaje din interiorul Ministerului de Externe care spun că aşteaptă momentul în care să-şi poată relua activitatea. „Diplomaţii noştri trebuie să meargă în delegaţii, trebuie să semneze şi să negocieze acorduri şi acum nimeni nu-i primeşte pentru că nimeni nu recunoaşte Guvernul care nu cedează instituţiile statului”, a declarat el.

Potrivit lui, atât timp cât este blocată activitatea ministerului, situaţia din ţară se deteriorează, iar diplomaţia poate fi reluată abia în septembrie, când funcţionarii occidentali revin din vacanţă. Nicu Popescu spune că acest lucru are influenţă şi asupra deblocării asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene. „Dacă noi nu ne mişcăm în următoarele două săptămâni, vara este pierdută şi trei luni de diplomaţie vor fi pierdute”, spune noul ministru.

Despre asistenţa macrofinanciară Nicu Popescu spune că banii nu vor veni la un Guvern nerecunoscut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite