Noul ministru al Educaţiei va lua toate măsurile pentru „a creşte oameni cu caracter”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, spune că în toate domeniile de care este responsabil ministerul pe care îl va conduce vor fi promovate politici corecte. Declaraţia a fost făcută în cadrul evenimentului la care premierul Maia Sandu a prezentat-o colectivului, transmite IPN.

Liliana Nicolaescu-Onofrei a menţionat că vine la conducerea instituţiei pentru ca împreună cu echipa să asigure un proces de învăţare şi de lucru care să sprijine dezvoltarea tinerilor în toate domeniile. La fel, spune că va lua toate măsurile pentru dezvoltarea şi creşterea unor oameni cu caracter, care nu au frică, nu se lasă intimidaţi şi au gândire critică. Ministrul le-a cerut angajaţilor să asigure maximă transparenţă în activitatea lor, corectitudine şi iniţiative valoroase.

În prezentarea sa, Maia Sandu a declarat că îşi pune toate speranţele în faptul că va continua să fie transformat sectorul educaţiei, culturii, cercetării, de tineret şi sport, şi că va deveni o prioritate naţională. „Vreau să vă spun că acum vom crea toate condiţiile ca toate reformele să avanseze şi ca rezultatele să fie simţite, resimţite de către toţi. Vă asigur că există voinţă politică ca să implementăm cele mai ambiţioase reforme.”, a spus premierul.

Liliana Nicolaescu-Onofrei are 50 de ani. Este şi vicepreşedinte a Partidului Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu. A fost viceministru al educaţiei în perioada 2013 – 2015, când Maia Sandu era în fruntea ministerului, iar un an mai devreme a fost consiliera acesteia. În perioada 1998 – 2010, a fost director executiv şi formator la Centrul Educaţional Pro-Didactica.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite