Nursultan Nazarbaev a demisionat din funcţia de preşedinte al Kazahstanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a demisionat din funcţie marţi, 19 martie. Liderul de la Astana se afla în această funcţie din anul 1990.

Potrivit TASS, anunţul lui Nursultan Nazarbaev a fost făcut în cadrul unei adresări către popor, transmisă în direct de posturile publice de televiziune din Kahazhstan.

„Am luat decizia să-mi depun mandatul de preşedinte. În acest an se împlinesc 30 de ani de când mă aflu în cea mai înaltă funcţie din ţara noastră. Eu am avut onoarea din partea acestui mare popor să fiu primul preşedinte al Kazahstanului independent”, a declarat Nazarbaev.

Interimatul funcţiei de preşedinte al Kazahstanului va fi preluat de speakerul Senatului, Kasîm-Jomarat Tokaev, până la alegerile prezidenţiale noi. Nazarbaev a avut cuvinte de laudă la adresa acestuia şi i-a asigurat pe cetăţeni că îi pot încredinţa lui Tokaev funcţia de preşedinte al Kazahstanului.

Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au determinat pe Nazarbaev să-şi depună demisia. În schimb, acesta a precizat că va rămâne în celelalte funcţii pe care le deţine, precum cea de lider al partidului „Nur Otan” sau cea de preşedinte al Consiliului de Securitate.

La alegerile din 2015, Nursultan Nazarbaev a obţinut 97% din voturile alegătorilor din Kazahstan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite