Politică

articolul anterior articolul urmator

O demisie necesară, cea a lui Mihai Bălan, şeful S.I.S.

24
24 Jul 2013 20:07:23
Ion Petrescu
Directorul S.I.S., Mihai Bălan, nu ar trebui să uite ce afirma generalul David Howell Petraeus, când conducea C.I.A.: "Ne-am ridicat împotriva unui inamic puternic, trebuie să fim mai tari decât acesta."
Directorul S.I.S., Mihai Bălan, nu ar trebui să uite ce afirma generalul David Howell Petraeus, când conducea C.I.A.: "Ne-am ridicat împotriva unui inamic puternic, trebuie să fim mai tari decât acesta."

Căldură mare, la Chişinău! Îndeosebi pe plan mediatic. Brusc, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a dat o declaraţie. Nu de simpatie, faţă de naşterea bebeluşului regal, în Marea Britanie. Ci pentru o altă stare de fapt, deloc democratică. Nicidecum europeană. Dar vizibil euroasiatică.

Serviciul menţionat - S.I.S. - a dat o declaraţie prin care s-a autosesizat, în cazul unor jurnalişti ameninţaţi în fel şi chip.

În loc să depisteze rapid cine se joacă pe calculatoarele unei ligi a tineretului rusofon, dar şi pe acelea de la structura confidenţială, proprie, anti-România – asta în condiţiile când serviciile de informaţii române nu au o divizie versus Republica Moldova – S.I.S. vine cu chemări staliniste, de genul îndemnării cetăţenilor să  demaşte pe...răufăcători.

Asta ca şi cum S.I.S. ar fi încadrat numai cu virgine, nu cu ofiţeri ce ştiu exact cine, de unde, în ce scop şi la ordinul cui s-au generat ameninţări sub forma unor mesaje electronice, cu pseudonime îndoielnice.

S.R.I., sau C.I.A. nu ar fi procedat la fel, în situaţii similare.

Mai degrabă, gospodin Mihai Bălan a revenit la convingeri tipice unui cetăţean cândva... sovietic.

Doar sovieticii aveau obiceiul de a conduce propriul imperiu după principiul:”Dacă îi vrei docili, abureşte-i...”

Dacă liderul S.I.S. era conform aşteptărilor fireşti, organiza cel mult o conferinţă de presă, în care să anunţe rezultatele investigaţiilor. Cele de interes public.

Altfel este un praf în ochii cetăţenilor naivi.

Republica Moldova are un preşedinte, un premier şi un lider de parlament, cu opţiuni publice pro-Vest.

După frica ce domină presa de la Chişinău, S.I.S. pare să joace o altă carte, cea a K.G.B., chiar dacă Mihai Bălan a fost propus pe funcţia actuală de Mihai Ghimpu.

De ce tocmai acum şi numai declarativ, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova condamnă timorarea jurnaliştilor? A fost înfiinţat abia azi?

Ce jocuri politice interne face sau monitorizează Mihai Bălan nu mai este un secret pentru nimeni.

De fapt, întrebarea cea mai onestă este dacă acest personaj chiar conduce sau doar i se generează iluzia că girează un serviciu secret până mai ieri pro-KGB?

Acum aparent...neutru, dar acţionând la răsărit de graniţa oficială a comunităţii de informaţii euroatlantice.

Pentru menţinerea imaginii sale publice iniţiale, ideal ar fi să îşi dea singur demisia. Oficial, din raţiuni personale. Neoficial, din acelaşi motiv pentru care Emil Constantinescu nu a mai vrut al doilea mandat prezidenţial.

Ca şi el, Mihai Bălan pare că a fost învins de sistem. Cel de la Chişinău având altă siglă: KGB/FSB.

NOTA BENE:

Observ că în urma semnalării mele, că divizia anti-România, a S.I.S., a supervizat schimbarea fotografiei mele cu o imagine a unui om ce îşi acoperea chipul cu o mască, pe o platformă de comentarii de peste Prut, după ore bune de la postarea acelei caricaturi, în final, s-a revenit la normalitate. Ceea ce nu înseamnă că uit.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

= Tenuţă Dacu dela Cetatea Tighina =
24.07.2013, 21:31:34

------------------------------- Aceasta Diviziune speciala KGB-ista organizeaza SIS-tematic accidente la comanda, otraviri, iradieri contra moldovenilor români care limiteaza pt. Re-Unirea nosatra cu Patria-mama Romania Mare europeana Lista martirilor omorâti de ei este lunga, circa o suta de personalitati: - poetul Grigore Vieru, - deputata Leonida Lari, - dacologul Andrei Vartic, -jurnalistul Alecu Mocanu -jurnalistul si deputat Vasile Vatamanu - prozatorul Dumitru Matcovschi, etc, etc. ------------------------- Iar Presedintele adormit N.Timofte se preface ca nu stie nimic de aceste ASASINATE POLITICE!

+3 (3 voturi)
= Tenuţă Dacu dela Cetatea Tighina =
24.07.2013, 22:25:23

Stimate domnule Petrescu ! Felicitari pt. articolul Dvs din 24 iulie din Adevarul md despre amenintarea jurnalistilor de catre unii teroristi rusofoni. O nedumerire: daca accesezi direct Adevarul md pe prima pagina nu apare articolul Dvs. L-am cautat pe toate paginile si nu l-am gasit. L-am accesat doar prin linkul pe care l-ati dat la articolul lui Traian Vasilcau de pe Voxpublika md. Oare care sa fie dedesubturile secrete ale jurnalistilor cenzori de la Adevarul md ?

+3 (5 voturi)
Ion Petrescu
24.07.2013, 23:49:42

Nu-mi plac insinuările, domnule Moş. Comentariul meu este acolo unde l-am postat, la pagina POLITICA. Nu am făcut nicio trimitere la jurnalistul menţionat, chiar dacă este vizat de ameninţările invocate mai sus. Nu există cenzură la acest website.

+2 (4 voturi)
Menumorut
25.07.2013, 00:06:56

Daca ati ajuns sa-i jigniti si pe cei care va felicita...e caz de SMC..cred eu...La sectia aia cu gratii la geam...Stiu...sunt kaghebist...am ochi albastri....sunt scorpion.....etc..etc..etc...

-2 (4 voturi)
Menumorut
25.07.2013, 00:03:44

Totusi....am accesat linkul cu poza ..Nu vad poza..aia cu doua fete...Sunt io chior..? Va dau ocazia sa-mi demonstrati ca sunt...Observ insa alta obsesie..nekaghebista e adevarat ci regala..Vorbiti despre dv. la persoana a treia...?

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările