„O provocare geopolitică”. Reacţia Irinei Vlah la afirmaţiile că în Găgăuzia va fi construit în secret un aeroport pentru avioanele ruseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a negat categoric informaţia lansată în spaţiul public de activistul civic Vasile Sinigur, care susţine că în Găgăuzia se va construi, în secret, un aeroport pentru avioanele ruseşti. Ea susţine că este vorba despre „o provocare geopolitică” la care autorităţile din autonomie nu trebuie să reacţioneze.

Irina Vlah a afirmat, într-o postare pe Facebook, că această informaţie reprezintă un fals lansat de unionişti, pentru că anumiţi politicieni ar fi în criză de idei. 

„Tancurile ruse nu au trecut, au decis să bombardeze din aer”, a spus ironic Irina Vlah.

Ea a întrebat retoric „de ce şi în avantajul cui este să discrediteze dezvoltarea economică a Găgăuziei?”.

„Probabil, ei vor să discrediteze imaginea pozitivă a Găgăuziei atât pe interiorul ţării, cât şi în raport cu partenerii externi”, a menţionat Vlah.

Amintim că activistul civic Vasile Sinigur a declarat joi, 21 noiembrie, că în UTA Găgăuzia, în 2020, va începe construcţia în secret a unui aeroport militar care va fi folosit de avioane militare ruseşti. Data dării în exploatare a acestuia va depinde de „cum vor veni banii din Rusia”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite