O regiune din sudul R. Moldova se va adresa Rusiei pentru a solicita gaz mai ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gagauzia Wikipedia

În autonomia Găgăuzia a demarat un proces de colectare a semnăturilor de la locuitorii regiunii, pentru o adresare către prim-ministrul Federaţiei Ruse. Iniţiativa aparţine organizatorilor acţiunilor de protest din autonomie, scrie informează Unimedia.info.

„Rezoluţia adoptată la proteste a fost înregistrată de Comitetul Organizatoric, care a anunţat conducerea Găgăuziei că în autonomie a demarat procesul de colectare a semnăturilor de la oameni pentru o adresare către Guvernul Federaţiei Ruse în vederea revederii preţului la gaz pentru Moldova”, a anunţat unul dintre organizatori, Vadim Şinik.

Găgăuzii îi voi cere premierului rus să revadă contractul pe gazele naturale dintre Gazprom şi Moldova, iar dacă acesta nu va putea fi renegociat, semnatarii cer gaze naturale mai ieftine măcar pentru locuitorii autonomiei.

Precizăm că, în ultima vreme, au loc mai multe proteste în autonomia găgăuză. Oamenii sunt nemulţumiţi de creşterea preţurilor, motiv pentru care solicită demisia Guvernului Gavriliţa, dar şi a preşedintelui Maia Sandu.

În context, şeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaţionale a Federaţiei Ruse, Leonid Sluţkii, a avertizat Chişinăul că Găgăuzia are dreptul la autodeterminare, în cazul în care autorităţile centrale vor neglija interesele cetăţenilor din regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite