Octavian Ţîcu îl acuză pe Renato Usatîi că ar fi omul Moscovei: Sarcina lui pentru prezidenţiale este să rupă cât mai mult electorat de pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii si Octavian Ticu

Candidatul PUN în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, deputatul Octavian Ţîcu, afirmă că Renato Usatîi, şi el candidat la funcţia de preşedinte, ar fi omul Moscovei şi că sarcina acestuia este să rupă voturi de pe segmentul electoral de dreapta.

„Determinaţi să ne atragă definitv în sfera lor de influenţă, ruşii au băgat în R. Moldova un cal troian - Renato Usatîi. Omul face pe prostul, se declară anti-Dodon, îl atacă peste tot şi a făcut la Făleşti un show de zile mari, regizat de serviciile ruse”, a scris Octavian Ţîcu pe Facebook.

El consideră că „sunt trei mize ale participării lui Usatîi în această campanie”. 

„Miza optimală este să intre în turul doi cu Igor Dodon, situaţie convenabilă Moscovei indiferent de rezultat. Sarcina lui Usatîi este să rupă cât mai mult electorat de pe dreapta. Al doilea scenariu, să devină varianta de rezervă în turul doi, în caz că Dodon pierde în turul întâi. Usatîi a vehiculat de mai multe ori ideea că va fi în turul doi cu Maia. Asta proiectează şi prin sondajele pe care le regizează. Unicii de care se teme real suntem noi, unioniştii. Dar miza fundamentală sunt alegerile parlamentare”, a menţionat deputatul. 

Potrivit lui, Moscova a înţeles că nu va putea controla Parlamentul şi implicit R. Moldova doar cu PSRM.

„Prin urmare, Usatîi are misiunea asigurării unui parteneriat cu socialiştii pentru o majoritate prorusă fermă în Parlament”, a adăugat Ţîcu.

Anterior, Renato Usatîi a negat că ar avea legături cu serviciile speciale ruse şi că ar fi controlat de Moscova. El a afirmat că este un politician incomod deoarece nu ar fi controlat de către nimeni. Usatîi a menţionat va fi un preşedinte care nu va împărţi populaţia pe criterii geopolitice şi va promova relaţii bune cu toate statele.

Amintim că toate sondajele de opinie arată că în turul doi al alegerilor prezidenţiale vor ajunge Maia Sandu şi Igor Dodon. 

În alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie au fost înscrişi în cursă opt candidaţi. Igor Dodon - candidat independent; Maia Sandu - PAS; Andrei Năstase - Platforma DA; Renato Usatîi - Partidul Nostru; Violeta Ivanov - Partidul Şor; Octavian Ţîcu - PUN; Dorin Chirtoacă - Mişcarea Politică Unirea; Tudor Deliu - PLDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite