Octavian Ţîcu, către Blocul ACUM: „Cer expres transparenţă în decizii şi respectarea democraţiei interne”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu

Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu a făcut câteva precizări cu privire la criticile pe care le-a adus recent la adresa colegilor săi. Parlamentarul spune că Blocul ACUM „nu este o vacă sacro-sanctă” pe care nu ai dreptul să o critici.

„Nu sunt membru PAS sau Platforma DA, iar critica faţă de acţiunile Blocului s-au referit la derapajele atestate după preluarea puterii şi ele vor continua, pentru că unicul meu raţionament de prezenţă în parlament este respectul faţă de alegătorul nostru şi de angajamentele asumate”, a scris Octavian Ţîcu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a menţionat că nu contestă „integritatea Blocului şi voi fi în Bloc cât timp această integritate va fi menţinută, dar până atunci cer expres transparenţă în decizii şi respectarea democraţiei interne”. 

El a precizat că nu am semnat înţelegerea cu PSRM, dar a susţinut şi va susţine guvernarea Blocului ACUM dacă această guvernare „va fi o emanaţie a spiritului acestui Bloc”. 

„Consider că este nocivă pentru viitorul nostru pro-european continuarea alianţei cu socialiştii, iar raţionamentele le-am invocat în Parlament şi în interviu”, a afirmat Ţîcu.

Amintim că, într-un interviu pentru Europa Liberă, Octavian Ţîcu a făcut mai multe acuzaţii atât la adresa Blocului ACUM, cât şi la adresa Socialiştilor. El a declarat că o continuare a alianţei PSRM-ACUM este nocivă şi a vorbit despre partajarea funcţiilor între ACUM şi PSRM, dar şi despre lipsa transparenţei în luarea deciziilor din Blocul ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite