Octavian Ţîcu: Blocul ACUM va înainta propria candidatură la funcţia de preşedinte al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Blocului electoral ACUM Octavian Ţîcu susţine că ACUM va avea propriul candidat pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului şi va promova ideea de anulare a sistemului electoral mixt.

 „Alegerea speaker-ului va fi, aşa cum are fiecare din actorii politici propria candidatură şi noi vom avea propria candidatură pe care o vom înainta. Şi construcţia actului de guvernare şi a majorităţii în Parlament se va face nu atât în funcţie de oamenii care vor fi înaintaţi în conducerea Parlamentului, inclusiv în Biroul permanent, cât în jurul programelor care vor fi înaintate de fiecare din actori”, a declarat Octavian Ţîcu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Deputatul a subliniat că Blocul ACUM va promova în noul Parlament ideea privind anularea sistemului electoral mixt şi declanşarea unei proceduri de alegeri anticipate „în baza unui sistem de vot corect şi în baza unor instituţii care nu vor fi controlate de actualul regim”.

„Pentru că altfel, aşa cum am constatat şi noi în nenumărate rânduri, legitimitatea alegerilor din 24 februarie a fost puternic afectată tocmai de aceste instituţii şi rezultatul lor a fost profund viciat, iar în condiţiile actuale nu putem vorbi despre un proces democratic de construcţie a politicului. Asta este ideea pe care mergem şi la care vom ţine, inclusiv la menţinerea acestei probabilităţi că ceilalţi actori politici vor avea propria agendă pe care probabil o au şi pe care au făcut-o publică şi care, aşa cum spuneam, ne aşază pe fiecare dintre noi în condiţii egale de realizare a puterii”, a mai spus Ţîcu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite