Octavian Ţîcu, despre discursul Maiei Sandu la ONU: „Este un talent să vorbeşti mult şi să nu spui nimic” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu la tribuna ONU.
Maia Sandu la tribuna ONU.

Liderul Partidului Unităţii Naţionale, ex-deputatul Octavian Ţîcu, a luat în derâdere discursul preşedintelui Maia Sandu de la tribuna Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Ţîcu a sugerat că şefa statului a avut un discurs slab, subliniind că „este un talent să vorbeşti mult şi să nu spui nimic”.

„În primul rând, un lider de stat vorbeşte la tribuna ONU prezentând propria ţară, propria dimensiune în care te afli, lucruri globale, fundamentale cu care te provoci. Maia Sandu trebuia să spună două lucruri: „Domnilor, suntem într-un pericol ca stat din cauza unui război de agresiune pe care Rusia l-a desfăşurat împotriva noastră şi cerem asistenţa comunităţii internaţionale în retragerea acestui armament”. Doi. Trebuia să spună: „Noi suntem parte a familiei europene, noi suntem europeni şi vrem să ajungem în NATO şi UE”. Acesta este un discurs pe care l-a făcut Mihal Saakashvili (în 2003), a afirmat Octavian Ţîcu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ţinut un discurs miercuri, 22 septembrie, în cadrul celei de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, care a avut loc la New York. Şefa statului a vorbit despre patru provocări cu care se confruntă Moldova, printre care şi problema conflictului transnistrean.

Maia Sandu a afirmat „că poziţia noastră cu privire la retragerea completă şi necondiţionată a forţelor ruse rămâne neschimbată. Aceasta include îndepărtarea sau distrugerea muniţiilor din depozitele de la Cobasna, care reprezintă o ameninţare pentru securitatea şi mediul din regiune în ansamblu. Mizăm pe sprijinul comunităţii internaţionale în acest demers.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite