Octavian Ţîcu, noul preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu

Partidul Unităţii Naţionale are un nou preşedinte. Deputatul Octavian Ţîcu a fost ales în calitate de lider al PUN la Congresul al II-lea extraordinar al formaţiunii, transmite IPN.

În cadrul Congresului, fostul preşedintele al partidului, Anatol Şalaru, a fost desemnat în calitate de secretar general al formaţiunii. De asemenea, au fost aprobate modificări la statutul şi la programul politic al PUN. Una dintre modificări este lichidarea funcţiei de preşedinte executiv şi înlocuirea ei cu cea de secretar general al partidului.

La alegerile parlamentare din 2019, Octavian Ţîcu a fost ales în calitate de deputat pe listele Blocului ACUM. Acesta a devenit deputat neafiliat, după ce în luna septembrie a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară ACUM, Platforma DA. Ţîcu a candidat la alegerile locale din această toamnă din partea PUN la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, acumulând aproape 5% din sufragii.

Partidul Unităţii Naţionale a fost creat în februarie 2016 şi este promovează reunificarea Republicii Moldova cu România. Preşedintele de onoare al partidului este fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite