Octavian Ţîcu: Oferta AUR este de neacceptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ţîcu, lider PUN
Octavian Ţîcu, lider PUN

Liderul Partidului Unităţi Naţionale, Octavian Ţîcu, susţine că, dacă intenţiile Alianţei pentru Unirea Românilor erau nobile, aceştia ar fi putut veni, înainte de lansarea în Moldova, să discute cu în vederea constituirii unui bloc unionist pentru alegerile parlamentare anticipate. Or, potrivit lui, oferta AUR este una de neacceptat, în condiţiile în care ultimatumul a fost – participarea în acest scrutin sub sigla AUR, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Octavian Ţîcu a declarată că PUN a fost vizitat astăzi de către copreşedintele AUR, senator în Parlamentul de la Bucureşti, preşedinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, Claudiu Târziu. Au fost purtate negocieri privind viitoarea configuraţie politică a Republicii Moldova, dar şi participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Potrivit lui Octavian Ţîcu, primul care a lansat ideea construcţii unei platforme unioniste în Republica Moldova a fost PUN, în decembrie 2020. „Noi am venit cu propunerea de a ne consolida, unioniştii pe o platformă unionistă, care nu neapărat să reflecte calitatea de membru de partid. Până la ora actuală, la platforma unionistă a Partidului Unităţii Naţionale au aderat 12 personalităţi remarcabile. Prin urmare, era clară intenţia noastră de a oferi o perspectivă pozitivă, care să ne aducă o victorie în următorul Parlament al forţelor unioniste. Prin urmare această propunere a AUR-ului este de neînţeles”, afirmă liderul PUN.

Politicianul susţine că, „unica opţiune serioasă ca forţele unioniste româneşti să învingă era consolidarea platformei PUN, pentru că ea captează nucleul votului unionist, aşa cum a fost în două scrutine – alegerile locale şi prezidenţiale”.

PUN a propus o variantă de compromis. Şi anume, constituirea unui bloc unionist, cu o denumire unionistă, care să capteze toţi agenţii politici şi unioniştii cu o denumire neutră unionistă şi care să nu reflecte ambiţiile politice ale AUR în Republica Moldova. „Noi avem un proiect pro-european şi românesc pe care îl oferim tutor cetăţenilor Republicii Moldova şi ţinta noastră sunt toţi votanţii Republicii Moldova – şi ai socialiştilor, şi ai lui Usatîi, Şor, ai Maiei Sandu şi Năstase. Noi oferim un proiect de ţară pentru toţi cetăţenii”, a mai spus Octavian Ţîcu.

Într-o conferinţă de presă, la care Partidul Liberal a anunţat că merge la anticipare cu AUR, preşedintele AUR din Republica Moldova, Vlad Bileţchi, a declarat că la eveniment era aşteptat şi liderul PUN. Potrivit lui, AUR este gata să ofere primele locuri pe liste reprezentanţilor PUN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite