Octavian Ţîcu ar putea fi ales în funcţia de preşedinte al PUN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, deputatul Octavian Ţîcu, cel care a obţinut 4,7% în scrutinul din Capitală, va fi propus la funcţia de preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale. Anunţul a fost făcut de către preşedintele executiv al formaţiunii, Anatol Şalaru.

Anatol Şalaru a anunţat că în curând va fi desfăşurat congresul partidului, unde ar urma să fie aleasă noua conducere a formaţiunii. Potrivit lui, funcţia de preşedinte este vacantă, după ce Igor Dodon i-a retras cetăţenia fostului preşedinte român Traian Băsescu.

Octavian Ţîcu a precizat că rămâne în Parlament, chiar dacă a obţinut şi funcţia de consilier municipal.

Amintim că în turul doi al alegerilor locale din Chişinău se vor întâlni candidaţii actualei puteri. Este vorba despre socialistul Ion Ceban (40,16% în primul tur) şi candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase (30,1% în primul tur).

Deputatul Octavian Ţîcu a anunţat marţi, 18 septembrie, că părăseşte fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi că va rămâne deputat independent. 

De asemenea, Ţîcu a declarat că va candida la funcţia de primar de Chişinău şi l-a îndemnat pe Andrei Năstase să nu se înregistreze pentru scrutinul din 20 octombrie. Reprezentanţii Blocului ACUM au dat de înţeles că Andrei Năstase nu se va retrage din cursă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite