Politică

articolul anterior articolul urmator

Octavian Ţîcu, săgeţi către alianţa PSRM-ACUM după ce Zinaida Greceanîi a vorbit despre existenţa naţiunii moldoveneşti: Cum poţi sta în alianţă cu aşa troglodiţi?

0
23 Sep 2019 09:58:35
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Deputatul independent Octavian Ţîcu nu a ezitat să-şi critice din nou colegii din Blocul ACUM pentru aflarea la guvernare alături de Partidul Socialiştilor, după ce preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a felicitat pe deputaţi cu prilejul Zilei Independenţei, subliniind că este o zi „de o însemnătate deosebită pentru stat şi naţiunea moldovenească”.

„De Ziua Independenţei deputaţii parlamentului au fost felicitaţi de Zinaida Petrovna cu îndemn la prosperarea „naţiunii moldoveneşti”...asta la 30 de ani de la căderea comunismului! De aici două întrebări: 1. Oare ZP are în vedere şi „naţiunea moldoveneasă” de peste Prut, unde în cele 8 judeţe ale Moldovei istorice locuiesc cam 5 milioane de moldoveni care se cred români? 2. Cum poţi să stai în Alianţă de guvernare cu aşa troglodiţi?”, a scris Octavian Ţîcu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că deputatul Octavian Ţîcu a anunţat marţi, 18 septembrie, că părăseşte fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi că va rămâne deputat independent. 
 
De asemenea, Ţîcu a declarat că va candida la funcţia de primar de Chişinău şi l-a îndemnat pe Andrei Năstase să nu se înregistreze pentru scrutinul din 20 octombrie. Reprezentanţii Blocului ACUM au dat de înţeles că Andrei Năstase nu se va retrage din cursă.

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi i-a sugerat lui Octavian Ţîcu să-şi depună mandatul de parlamentar, după ce acesta a anunţat că părăseşte fracţiunea PPDA şi va candida pentru funcţia de primar de Chişinău.

Vicepreşedintele PPDA Alexandru Slusari a declarat că anunţul lui Octavian Ţîcu despre faptul că vrea să candideze la alegerile locale în municipiul Chişinău este o trădare faţă de liderul partidului, Andrei Năstase.

Octavian Ţîcu le-a răspuns reprezentanţilor Blocului ACUM, care l-au criticat pentru decizia sa de a părăsi fracţiunea PPDA şi de a candida în alegerile locale din Chişinău. Parlamentarul a dat de înţeles că acuzaţiile de trădare nu au nicio logică, sugerând că trădare ar fi anume aflarea într-o alianţă cu Igor Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii