Octavian Ţîcu vrea să creeze un club sportiv municipal, dacă va învinge în alegerile din Chişinău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidul Unităţii Naţionale la funcţia de primar al Capitalei, Octavian Ţîcu, propune ca şcolile sportive să devină cluburi sportive. De asemenea, candidatul îşi propune să construiască un club sportiv municipal pe strada Melestiu, pe o suprafaţă de aproape 24 de mii de metri pătraţi, transmite IPN.

Octavian Ţîcu a declarat că în subordinea municipalităţii sunt 13 şcoli sportive. Printre acestea şi Şcoala sportivă specializată de handbal nr.2 din strada Melestiu, 21. 

Într-o conferinţă de presă susţinută în faţa instituţiei, candidatul a menţionat că aceasta este într-o stare avansată de degradare. Situaţia este una similară şi în cazul altor şcoli sportive. Or, crearea cluburilor sportive şcolare şi de performanţă ar veni să dea un nou suflet domeniului sportului, a menţionat candidatul, fost boxer de performanţă.

Cât despre crearea clubului sportiv municipal, Octavian Ţîcu a spus că acel concept a fost iniţiat încă în anul 2013, când era ministrul al Tineretului şi Sportului. În cadrul complexului urmează să se regăsească spaţii pentru principalele probe sportive. Va fi edificat şi un bazin de înot olimpic, precum şi un hotel pentru sportivi şi oaspeţi. 

Potrivit candidatului, costul pentru edificarea clubului sportiv municipal nu este unul mare, estimativ de 5 milioane de euro. În opinia sa, în condiţiile unei gestionări corecte a banilor publici, acest proiect este unul fezabil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite