Oferta lui Ghimpu: cedează Ministerul Transporturilor în schimbul Ministerului Finanţelor sau pentru Ministerul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal a anunţat azi că doreşte să fie reluate negocierile pentru formarea unei coaliţii pro-europene de guvernare şi intenţionează să facă o serie de cedări în acest sens.

În cadrul unui briefing de presă desfăşurat înaintea şedinţei Parlamentului, liberalul Valeriu Munteanu a declarat că: „Pentru a evita o guvernare anti-europeană şi anti-românească, PL acceptă să cedeze ministerul Transporturilor pentru cel al Finanţelor sau al Economiei”.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a subliniat: „Mai uşor a fost să ne dezlipim de URSS, decât să formăm o alianţă. Am ajuns să avem susţinerea UE, votul cetăţeanului iar în loc să conştientizăm momentul crucial, istoric pentru viitorul nostru unii colegi pentru a controla totul şi pentru a schimba cursul european, caută motive de a pune acest lucru pe umerii PL. Nu suntem a oligarhilor. Nu am avut nimic împotrivă ca PLDM şi PD să deţină mai multă putere într-o nouă guvernare decât îi revine”. „Mai facem un apel către ei (PDM şi PLDM). Aşteptăm să ne invite la discuţii aşa cum a fost întotdeauna. După ultima şedinţă de luni, unde categoric au respins consensul la care am ajuns în prezenţa colegilor europeni, nu ne-au mai chemat la discuţii. A guverna tacit cu comuniştii este o ruşine”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite