Oficial. Alegerile prezidenţiale din R.Moldova se vor desfăşura pe 1 noiembrie 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri Moldova

Parlamentul R.Moldova a aprobat, cu votul a 50 de deputaţi, propunerea fracţiunii PSRM privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale pe data de 1 noiembrie 2020.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a propus ca alegerile prezidenţiale să fie stabilite pentru ziua de 25 octombrie. „Cu cât mai repede vom stabili data alegerilor, cu atât mai repede vom scăpa de Igor Dodon”, a afirmat Sergiu Litvinenco, subliniind că ziua de 25 octombrie este prima duminică când, potrivit Codului Electoral, poate fi stabilită data alegerilor. Propunerea lui Litvinenco nu a fost susţinută.

Amintim că, deocamdată, intenţia de a candida la prezidenţiale au anunţat-o liderul PUN, Octavian Ţîcu, şi preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase. Acestora li s-ar putea adăuga lidera PAS, Maia Sandu, actualul preşedinte al ţării, Igor Dodon, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care a spus că nu exlude această posibilitate, dar şi alţi candidaţi care încă nu au făcut vreun anunţ pe acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite