Oficial american, către Andrian Candu: Luptaţi cu corupţia şi SUA va face mai multe pentru Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Wess Mitchell. Oficialul american a salutat rezultatele obţinute de Republica Moldova în domeniul financiar-bancar şi a încurajat continuarea eforturilor de combatere a corupţiei.

„Luptaţi cu corupţia şi noi ne angajăm să facem mai multe pentru Moldova”, a declarat Wess Mitchell, potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament.

„Angajamentul puternic al SUA cu ţara noastră va asigura rezultate tangibile în domeniile cheie de cooperare bilaterală”, a subliniat Andrian Candu.

Andrian Candu a apreciat suportul american multidimensional şi a reconfirmat angajamentul puternic al autorităţilor pentru consolidarea capacităţilor instituţionale.

În cadrul întrevederii au fost discutate situaţia internă din Moldova, situaţia regională şi provocările de securitate, precum şi soluţiile promovate de autorităţile din Republica Moldova. De asemenea, au fost abordate evoluţiile pe dimensiunea cooperării trilaterale pe filiera parlamentară, Moldova, Georgia, Ucraina, inclusiv obiectivul de a crea Centrul de analiză strategică.

Părţile au accentuat importanţa alegerilor parlamentare din 2019 în conformitate cu standardele şi principiile democratice internaţionale în domeniul electoral.

Serviciul de presă al Parlamentului a precizat că speakerul Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite în calitate de vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, iar cheltuielile legate de această vizită nu sunt acoperite din bani publici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite