Oficial american: Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova întregul suport pentru apropierea de Uniunea Europeană şi SUA. Declaraţia aparţine asistentului secretarului de stat Wess Mitchell şi a fost făcută la întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care efectuează o vizită la Washington, transmite IPN.

„Suntem impresionaţi de eforturile depuse de Moldova pentru promovarea reformelor şi vă încurajăm să continuaţi”, a declarat oficialul american, citat într-un comunicat de presă al legislativului de la Chişinău.

Potrivit lui Wess Mitchell, Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică. SUA apreciază acţiunile întreprinse până acum de autorităţile din Republica Moldova şi vor oferi mai mult suport ţării şi regiunii.

Preşedintele Parlamentului efectuează o vizită în SUA în perioada 11-19 aprilie. Programul şefului legislativului conţine întrevederi la Congresul SUA, USAID, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi US Treasury (ministerul finanţelor SUA) şi la Departamentul de Stat SUA etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite