Oleg Poiată şi Alexandru Fleaş, demişi de către Silvia Radu pentru „management defectuos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a semnat joi, 30 noiembrie, dispoziţiile privind retragerea din funcţie a şefului Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Oleg Poiată şi, respectiv, a şefului Direcţiei educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş.

În contextul situaţiei create, conducerea Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie va fi asigurată de Vitalie Butucel, şef adjunct al subdiviziunii, iar administrarea Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport va fi preluată de şefa adjunctă, Viorica Negrei.

Pentru ambele posturi va fi organizat în scurt timp concurs public. Conducerea interimară îşi va exercita mandatul până la desemnarea câştigătorilor concursului public.

Silvia Radu a luat decizia retragerii din funcţie a lui Oleg Poiată după o analiză detaliată a activităţii acestuia. 

În urma analizei, s-a constat un management defectuos care aduce prejudicii întregii administraţii. Direcţia nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreţinerea drumurilor publice, pentru anul 2018. De asemenea, s-a mai constat că subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligaţiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privinţa reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privinţa gestiunii transportului public.

În cazul şefului Direcţiei educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş, s-a constat, de asemenea, un management defectuos al sistemului de învăţământ din municipiul Chişinău. 

Cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentaţie a copiilor de la Grădiniţa nr. 157, precum şi neregulile apărute în sistemul de învăţământ de la  Liceul „M. Eminescu”, sunt elemente de o gravitate deosebită. 

S-a stabilit că, deşi lucrările de reparaţie efectuate la acest liceu nu au fost bine făcute, a fost efectuată plata acestora în mod nejustificat. Pentru plata nejustificată a unor astfel de lucrări, pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public, primarul general va depune un denunţ penal, pentru ca autorităţile în drept să verifice dacă s-a comis o faptă penală sau nu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite