Oleg Serebrean, noul vicepremier pentru Reintegrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Serebrean FOTO Europa Liberă
Oleg Serebrean FOTO Europa Liberă

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrian, a fost prezentat în calitate de vicepremier pentru reintegrare. Acesta a depus miercuri jurământul în incinta Preşedinţiei, în prezenţa preşedintelui Maia Sandu şi a premierului Natalia Gavriliţa, transmite IPN.

Şefa statului i-a mulţumit lui Oleg Serebrian că a acceptat să preia acest portofoliu, care nu este deloc simplu. Preşedinta s-a arătat convinsă că experienţa diplomatică, dar şi buna cunoaştere a realităţilor din Moldova şi a situaţiei din regiune o să-l ajute să facă faţă acestei noi provocări profesionale. „Pentru noi bunăstarea cetăţenilor, indiferent că vorbim de cei de pe malul drept sau malul stâng, este cea mai importantă. Cetăţenii noştri şi pe malul drept, şi pe malul stâng, au nevoie de servicii medicale şi educaţionale de calitate, au nevoie să ştie că avem o justiţie, care asigură respectarea drepturilor tuturor”, a notat şefa statului

„Şi, bineînţeles că, atunci când vorbim despre acest portofoliu, vorbim despre sarcina noastră de a identifica o soluţie paşnică, diplomatică a conflictului transnistrean, o soluţie care să respecte integritatea, suveranitatea Republicii Moldova şi o soluţie care să rezulte într-un stat funcţional”, a mai spus Maia Sandu.

Natalia Gavriliţa a menţionat că Oleg Serebrian este un diplomat cu o experienţă bogată şi un interlocutor cumpătat – calităţi de care este nevoie pentru a gestiona acest dosar complex într-o perioadă dificilă. Premierul a spus că obiectivul principal este asigurarea bunăstării cetăţenilor Republicii Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului. „În toate deciziile care se iau pe dosarul reglementării conflictului transnistrean trebuie să ne ghidăm de interesul cetăţenilor şi interesul naţional, în consultare cu toate părţile interesate şi într-o bună înţelegere cu toţi partenerii internaţionali”, afirmă şefa executivului.

Oleg Serebrian este un politolog, scriitor, diplomat şi politician din Republica Moldova. În 2012 i s-a decernat Premiul Special al Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru romanul „Cântecul mării”. Din 2013, este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Funcţia de vicepremier a rămas vacantă după ce Vladislav Kulminski a demisionat la începutul lunii noiembrie 2020, invocând motive personale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite