Olesea Stamate: Dacă CSP va continua concursul pentru funcţia de procuror, acesta va fi ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministra Justiţiei, Olesea Stamate, susţine că, dacă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, iniţiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal. Aceasta pentru că a fost modificată de Parlament Legea Procuraturii, iar noile prevederi stabilesc o nouă metodă de selectare a candidatului pentru fotoliul de procuror general, transmite IPN.

„Ei vor încălca legea dacă vor continua concursul pentru că proiectul de lege stipulează clar în dispoziţii finale şi tranzitorii că orice concurs în desfăşurare la momentul aprobării acestei legi se sistează. În momentul în care acest proiect de lege este aprobat de Parlament, ei sunt obligaţi să sisteze concursul care este în desfăşurare”, a declarat Olesea Stamate la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV, transmite IPN.

Amintim că, pe 16 septembrie, Parlamentul a votat modificarea Legii Procuraturii, în varianta propusă de Ministerul Justiţiei şi cu amendamentele propuse de deputaţi. 

Legea a fost aprobată în a doua lectură. Astfel, candidatul la funcţia de procuror general va fi selectat de către CSP în baza unei liste propuse de Ministerul Justiţiei.

CSP a anunţat săptămâna trecută că la concursul pentru funcţia de procuror general iniţiat anterior şi-au prezentat dosarele şapte candidaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite