Politică

articolul anterior articolul urmator

Olesea Stamate: Lupta cu corupţia şi reformarea organelor de drept este prioritatea de bază a PAS

2
28 Jul 2021 09:41:54
Autor: Iurii Botnarenco
Olesea Stamate, deputat PAS, ex-ministru al Justiţiei
Olesea Stamate, deputat PAS, ex-ministru al Justiţiei

Lupta cu corupţia şi reformarea organelor de drept este prioritatea de bază a Partidului Acţiune şi Solidaritate. Vicepreşedina PAS Olesea Stamate a menţionat în timpul unei emisiuni televizate că guvernarea îşi va începe munca de la o curăţare a sistemului de oameni corupţi, pe care-i va înlocui cu persoane integre, notează IPN.

Opoziţia socialistă califică aceste priorităţi drept rupte de realităţile dure cu care se confruntă cetăţenii, iar reprezentanţii Partidului Politic Şor se autodescriu drept opoziţia constructivă care va vota atât cu socialiştii cât şi cu proeuropenii toate proiectele benefice cetăţenilor.

Reprezentanţii PAS spun că prioritatea lor, care coincide cu ideile promovate de preşedinta Maia Sandu, este curăţarea sistemului de oameni corupţi şi reformarea justiţiei, astfel încât Republica Moldova să devină un stat previzibil pentru investitorii străini.

„Curăţarea instituţiilor statului de persoane care nu şi-au onorat responsabilităţile, persoane care au participat în scheme de corupţie, este prioritatea numărul unu. Lupta cu corupţia este prioritatea noastră şi aici avem un set de măsuri de vizează rerfoma ANI, Procuraturii Anticorupţie, Procuraturii Generale, ne vom asigura ca aceste instituţii să fie conduse de oameni integri şi profesionişti”, a spus deputata PAS Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Cu 6 mandate în Parlament, reprezentanţii formaţiunii Şor spun că ei îşi vor promova, şi în acest Legislativ, agenda socială şi vor vota toate proiectele menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

„Noi înţelegem că va decide majoritatea, dar poziţia noastră este că noi vom fi într-o opoziţie constructivă. Noi suntem gata să dialogăm cu ambele formaţiuni în beneficiul oamenilor. Vom continua să mergem pe agenda noastră socială, vorbesc despre pensia minimă de 10 mii de lei, mă refer la proiectul farmaciilor sociale, proiecte de infrastructură”, a spus deputata Partidului Şor Marina Tauber.

La rândul lor, socialiştii califică priorităţile PAS şi cele ale preşedintei Sandu drept lozinci electorale.

„De ce din lista de priorităţi a dispărut recuperarea furtului miliardului, bani care acum sunt parte a datoriei publice, recuperarea Portului Giurgiuleşti, care este soarta râului Nistru şi de ce acest subiect nu se află pe lista de priorităţi? N-am văzut printre priorităţile lor nimic despre Calea Ferată sau problemele agricultorilor. Ceea ce am auzit luni în plen de la preşedintele ţării, într-o şedinţă care a costat bugetul public un milion de lei, au fost doar idei electorale şi lozinci ”, a spus deputatul blocului PCRM-PSRM Vlad Batrîncea.

Deputaţii se întrunesc în şedinţă joi, 29 iulie, începând cu ora 10. În timpul şedinţei se aşteaptă să fie aleşi preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului, să fie constituit Biroul Permanent, fracţiunile parlamentare şi comisiile permanente.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

zbucium ion
28.07.2021, 11:53:14

CORUPȚIA nu poate fi lichidata definitiv nici in cele mai dezvoltate state ale lumii, ea poate fi numai DIMINUATA. In cea mai saraca țara de pe continent mai întâi se cere de diminuat SĂRĂCIA majorității populației si apoi de combătut corupția. SĂRĂCIA e baza sociala a corupției. Adica PAS ar trebui sa se gandeasca mai întâi la pensiile mizere AFRICANE, din cauza căror cetățenii au votat si vor vota orice partid, fie si de "hoți"si "corupți", care sunt gata sa se imparta, sa le ușureze viata. Exproprierea averilor va fi nu in folosul cetatenilor, dar a unor noi clanuri oligarhice. PAS se transforma dintr-un partid pro-european in unul marxist-leninist, ce s-a înarmat cu teoria luptei de clasa a proletariatului contra oligarhilor si noii burghezii, a noii elite capitaliste moldave si apara interesele tot a CLANURILOR. De Acordul de Asociere PAS nici nu pomenește, n-are de gând sa-l implementeze in continuare. PAS va DESTABILIZA situatia politica si economica si risca sa arunce R.Moldova in CRIZE peste CRIZE, in scumpiri, inflație si SĂRĂCIRE crunta. Exista riscul de a declanșa un război intern, de a dezgheța conflictele din regiune. Nimic bun POZITIV, CREATOR n-a făcut pentru populație in 2019 si foarte posibil, ca nici acum nu va face, se va împotmoli la capitolul lupta cu corupția. Cel mai groaznic ar fi sa distrugă insasi STATUL si instituțiile sale înainte de a distruge corupția. Asta o doresc NEPRIETENII independentei R.Moldova si ai Asocierii libere cu UE. ACORDUL de ASOCIERE ar trebui sa devina prioritatea nr.1.

-4 (4 voturi)
Coronavirus Noul
28.07.2021, 19:38:37

Nu va mai zbuciumati, ca va face rău. Noroc cu moldovencele astea, deștepte, frumoase și curajoase, ca altfel tot cu bolșevicii de Igor și Vladimir defila și astăzi Moldova. În Rusia lui Putin, doar vreo moldoveanca dacă nu are sa randuiasca lucrurile pe calea bună și sa-i dea un brânci tătucului.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările