Opinie: PDM şi-a schimbat viziunea pentru că este înfrânt pe câmpul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Partidul Democrat şi-a schimbat viziunea, poziţionându-se ca fiind un partid pro-Moldova, pentru că este înfrtânt pe câmpul european. În plus, această schimbare ar fi avut loc pentru că cetăţenii şi-ar fi pierdut încrederea în viziunea pro-europeană. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Deputatul socialist Adrian Lebedinschi susţine că lozinca pro-Moldova văzută de socialişti înseamnă o ţară care are relaţii bune atât cu Vestul, cât şi cu Estul, este o ţară care are grijă de cetăţenii săi atât pe teritoriul statului, cât şi în afara lui. Potrivit lui, până acum, majoritatea cetăţenilor susţinea vectorul european, iar acum sondajele arată că cetăţenii şi-au pierdut încrederea în această viziune. Democraţii au considerat că pe moment pierd eşichierul de dreapta şi ei sunt nevoiţi să se mişte spre centru.

„Ei iau mesajul nostru pentru ca să încerce să ne denigreze pe noi şi să distrugă ideea de a integra Moldova, aşa cum au distrus-o şi pe cea cu integrarea europeană”, a spus Adrian Lebedinschi.

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi consideră că Pro-Moldova nu este nici o strategie, nici o tactică, este pur şi simplu o lozincă banală, atât în cazul PSRM, cât şi în cazul PDM. „În cazul PDM nu este altceva decât recunoaşterea de către Partidul Democrat că sunt înfrânţi pe câmpul european pentru că nu mai au susţinere”, spune Mihai Popşoi.

Politicianul a declarat că potrivit surselor din interiorul PDM sondajele interne ale partidului arată că formaţiunea se află sub pragul electoral.

„PDM-ul nu a găsit nicio altă sursă decât să încerce această lozincă Pro-Moldova care nu este altceva decât un eufemism”, a afirmat Mihai Popşoi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite