Opoziţia cere crearea unei Comisii de anchetă pentru investigarea lui Dodon: Vrem să pornim un proces de sancţionare a preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Fracţiunea parlamentară a Platformei DA va propune plenului Parlamentului un proiect privind crearea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru investigarea preşedintelui ţării pe fapte de corupţie şi îmbogăţire ilicită.

Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va trebui să elucideze informaţia apărută în spaţiul public, care constă într-un material video scurt, publicat recent de deputatul Iurie Reniţă, unde Igor Dodon primeşte o sacoşă neagră de la Vlad Plahotniuc, în care se presupune că ar fi o sumă imensă de bani.

Comisia va trebui să colecteze probe în acest caz şi chiar să-l audieze pe şeful statului. Alexandru Slusari a menţionat că Platforma DA vrea ca preşedintele ţării să fie sancţionat.

Pentru ca iniţiativa să fie aprobată este nevoie de votul a 51 de deputaţi.

Amintim că deputatul Iurie Reniţă a prezentat luni, 18 mai, noi imagini video de la întrevederea dintre Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc, din iunie 2019, când Igor Dodon, într-o discuţie privată cu Vlad Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, i se lăuda acestuia că primeşte din Federaţia Rusă, lunar, câte 700 mii de euro pentru întreţinerea partidului. 

Igor Dodon susţine că noile imagini video sunt trucate. „Nu cunosc ce era in acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările şi sunt sigur ca vor descoperi falsul şi manipularea care stau in spate, aşa cum au descoperit şi la precedentele imagini”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite