Politică

articolul anterior articolul urmator

Opoziţia va contesta la Curtea Constituţională instituirea stării de urgenţă în R. Moldova

1
21 Jan 2022 17:13:28
Autor: Iurii Botnarenco

Deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor vor contesta la Curtea Constituţională proiectul de hotărâre prin care a fost instituită starea de urgenţă. De asemenea, vor contesta proiectele despre care spun că cu fost introduse ilegal pe ordinea de zi a şedinţelor din sesiunea extraordinară, transmite IPN.

Parlamentarii BCS şi-au acuzat colegii din majoritatea parlamentară că urmăresc interese personale şi că încalcă Regulamentul Parlamentului. În semn de protest, fracţiunea a părăsit şedinţa.

„Ne pare rău că agenda ordinii de zi a şedinţei extraordinare se modifică atât de rapid şi, probabil, că acesta şi este comportamentul, linia de organizare şi atitudine faţă de lege şi faţă de Regulamentul Parlamentului. În aceste condiţii, anunţăm că fracţiunea noastră se va adresa, în perioada imediat următoare, la Curtea Constituţională şi vom ataca, în afară de subiectele care sunt introduse ilegal pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, şi introducerea situaţiei excepţionale”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea. Parlamentarul a adăugat că, „sub paravanul instituirii stări de urgenţă, potrivit mai multor experţi şi jurişti, se comit mai multe ilegalităţi, inclusiv şi încercarea de a cenzura presa şi de a interzice acţiuni de protest”. „Dar ce este deosebit de interesant e că, pe durata a 60 de zile, se introduce un regim în care Guvernul sau, mai bine zis, Comisia pentru Situaţii Excepţionale va înlocui Parlamentul şi alte structuri, instituţii constituţionale”, a mai spus deputatul. Parlamentul a instituit  pe 20 ianuarie stare de urgenţă, timp de 60 de zile, pentru a gestiona riscurile de securitate energetică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Andrei Ababii
21.01.2022, 18:43:57

Orientalii spuneau " Câinii latră iar caravana î-şi urmează drumul"! Ce propune cocoana palidă, Şor preşedinte, dânsa premier şi Apostolova ministra Muncii şi protecţiei Sociale? Hai să fim serioşi şi să îndeplinim datoria la locul de muncă. Dacă cei din opoziţie şi nu numai, cred că munca constă în a critica întruna tot ce nu le este pe plac, atunci asta nu e decât o joacă de-a democraţia. Nu este cel mai potrivit moment de a activa după acest principiu.

Modifică Setările