Oraşul Sângera şi satul Berlinţi au primari noi. Ambii sunt din partea PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

În oraşul Sângera din municipiul Chişinău a fost ales primar nou. După cel de-al doilea tur de scrutin, care a avut loc duminică, 3 decembrie, cele mai multe voturi le-a acumulat candidatul Partidului Democrat, Valeriu Poiată, transmite IPN.

Conform rezultatelor preliminare publicate de către Comisia Electorală Centrală, Valeriu Poiata a acumulat 1.937 de voturi (53,76 %). Contracandidatul său, Sergiu Brânzila, reprezentant al Partidului Socialiştilor, a acumulat 1.666 de voturi (46,24%).

În Sângera au fost declarate alegeri noi după decesul lui Mihai Lari, ales primar în 2015, pe listele Partidului Liberal. Edilul în vârstă de 55 de ani a fost găsit împuşcat la sfârşitul lunii iulie în propria locuinţă. Preliminar, oamenii legii stabilise că Mihai Lari s-ar fi sinucis cu arma pe care o deţinea legal. Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală în baza articolului care prevede determinarea la sinucidere.

Duminică a avut loc şi turul doi al alegerilor noi în comuna Berlinţi, raionul Briceni. Scrutinul a fost câştigat de către Viorica Oleinic de la PDM cu 510 voturi (51,41%). Contracandidatul său, Iurii Beliciuc, de la PSRM a acumulat 482 de voturi (48,59 %).  

În comuna Lăpuşna, unde au a avut loc alegeri repetate, după ce scrutinul din 19 noiembrie nu a fost validat din cauza ratei de participare scăzute, învingător a fost desemnat unicul candidat – Ion Bubuioc de la PDM. Acesta a cumulat 1.131 de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite