Orheiul se ridică împotriva Guvernului. Ilan Şor: COVID-19 şi PAS, doi viruşi la fel de periculoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Lupta pentru demontarea regimului Maiei Sandu a început la Orhei şi va continua în fiecare raion, localitate şi casă, până când guvernarea va fi dată jos. Declaraţia aparţine liderului Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor, şi a fost făcută în cadrului unui miting de protest, care a avut loc la Orhei joi, 27 ianuarie.

Potrivit unui comunicat de presă, oamenii au ieşit în stradă pentru a susţine autorităţile raionale în demersul lor de a nu închide şcolile din raion. Iar ca urmare a peste 10 mii de semnături ale oamenilor, Consiliul Raional Orhei a votat o declaraţie prin care i se acordă vot de neîncredere actualului Guvern. Autorităţile din raionul şi municipiul Orhei, precum şi manifestanţii au argumentat că puterea centrală este incapabilă să soluţioneze problemele oamenilor şi adoptă măsuri antidemocratice şi antinaţionale. 

„Decizia curajoasă a raionului Orhei de a lăsa şcolile deschise demonstrează un singur lucru: suntem singurii cărora le pasă, iar oamenii văd acest lucru. Mai ales că ştim că motivul care a stat la închiderea şcolilor nu e pandemia, ci dorinţa lor de a face economie la căldură pe spatele copiilor. COVID-19 şi Guvernarea PAS, doi viruşi la fel de periculoşi. Gazul l-au scumpit, benzina şi motorina au scumpit-o, energia electrică vor să o scumpească, preţurile la alimente au sărit în aer, facturile sunt din ce în ce mai mari, iar economia au pusă-o la pământ. Acum au dat ordin să fie închise şcolile”, a declarat Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite