OSCE salută întâlnirea dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vadim Krasnoselski

Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting a salutat întâlnirea Condriţa dintre preşedintele moldovean Igor Dodon şi liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, transmite IPN.

„Este încurajator faptul că această întâlnire a avut loc şi că părţile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, cum ar fi libertatea de mişcare, integrarea reţelelor de telecomunicaţii, îmbunătăţirea serviciilor bancare interne şi crearea unei noi linii de troleibuz între Bender, Varniţa şi raionul Severnîi”, a declarat Reprezentantul Special la Viena. „Sper că această întâlnire va deschide calea pentru un dialog constructiv şi prospectiv între părţi şi va duce la rezultate concrete şi soluţii reciproc acceptabile în lunile următoare”, a adăugat el.

„Sunt sigur că toate eforturile care vizează îmbunătăţirea vieţii oamenilor de pe ambele maluri pot conta pe sprijinul deplin al comunităţii internaţionale, în special, al mediatorilor şi observatorilor care participă la negocierile în formatul „5+2”. La rândul lor, Preşedinţia albaneză a OSCE, precum şi Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne, de asemenea, pe deplin implicate”, a concluzionat Mayr-Harting.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite