Parlamentul European ratifică azi Acordul de Asociere Republica Moldova-UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru luni de la ratificarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, de către Parlamentul de la Chişinău, documentul este ratificat astăzi şi de către Legislativul European, în cadrul unei şedinţe plenare.

La evenimentul, care are loc la Bruxelles, ţara noastră este reprezentată de către speakerul Igor Corman, care se află într-o vizită de două zile în capitala europeană.

Şeful Legislativului va mai avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere între RM şi UE, Petras Auštrevičius, preşedintele Grupului parlamentar al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Gianni Pittella, precum şi cu preşedintele Delegaţiei la Comitetul Parlamentar UE - RM, europarlamentarul român Andi Cristea. Principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul discuţiilor cu oficialii europeni vizează parcursul european al Republicii Moldova şi implementarea Acordului de Asociere.

Amintim că, săptămâna trecută, aflat în vizită la Chişinău, preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a declarat oficial despre intenţia parlamentarilor europeni de a ratifica Acordul pe 13 noiembrie. Pe data de 16 octombrie, Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, cu o majoritate de voturi, ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE. 

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere pe 2 iulie curent, după ce premierul Iurie Leancă l-a semnat, pe 27 iunie, la Bruxelles. Până în prezent, Acordul de Asociere a fost ratificat de parlamentele din România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Malta şi Slovacia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite