Politică

articolul anterior articolul urmator

Parlamentul Republicii Moldova a prelungit starea de urgenţă pentru încă 45 de zile

0
23 Jun 2022 12:58:01
Autor: Iurii Botnarenco

Deputaţii din majoritatea parlamentară PAS au votat joi, 23 iunie, iniţiativa Guvernului privind prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova pentru încă 45 de zile, în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina.

Autorităţile susţin că necesitatea de prelungire a stării de urgenţă este determinată de riscurile persistente în privinţa securităţii aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a ţării, securităţii la frontieră şi gestiunii fluxului de refugiaţi.

În aceste condiţii, Comisia pentru Situaţii Excepţionale va putea interveni prompt, în cazul necesităţii de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice şi menţinerea securităţii energetice a statului.

Potrivit Dispoziţiei CSE, Ministerul Afacerilor Interne va pregăti şi prezenta Guvernului spre examinare proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la înaintarea, către Parlamentul Republicii Moldova, a propunerii privind prelungirea stării de urgenţă, precum şi proiectul Hotărârii Parlamentului în acest sens.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările