Parlamentul a respins mai multe legi propuse de PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

În jur zece proiecte de legi, autorii cărora sunt deputaţi din fracţiunea Partidului Socialiştilor, au fost examinate în şedinţa Parlamentului de joi, 12 octombrie, dar nu au acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi promovate.

Deputaţii socialişti susţin că guvernarea nu a făcut altceva decât să respingă în întregime proiectele, care în mare parte erau cu menire socială şi care sunt extrem de importante pentru cetăţeni, mai ales pentru păturile defavorizate. Mai mult, deputaţii PSRM susţin că guvernarea intenţionat a blocat aceste iniţiative, ca ulterior să le includă în proiectele sale şi să le dea drept proprii. De cealaltă parte, unii colegi din alte fracţiuni au declarat că, în mare parte, iniţiativele propuse de PSRM sunt populiste, transmite IPN.

Au fost supuse dezbaterilor în plen, dar au fost respinse proiecte care prevedeau indexarea pensiilor de două ori pe an – pe 1 aprilie şi pe 1 octombrie, acordarea alocaţiilor lunare victimelor reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990, scutirea de sancţiuni pentru neachitarea la timp a facturilor de către pensionarii şi familiile cu mulţi copii şi cu venituri modeste. O altă iniţiativă respinsă propunea majorarea cenzorului de vârstă, de la 18 la 21 de ani, pentru persoanele care pot procura alcool.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite