Partid nou pe scena politică din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Politic Voinţa Poporului a fost înregistrat de curând de către Agenţia Servicii Publice. Conducerea formaţiunii, care numără peste şase mii de membri, afirmă că partidul reprezintă o alternativă a formaţiunilor politice din Republica Moldova. Având 24 de organizaţii teritoriale, partidul îşi propune să restabilească statul de drept, democraţia şi să reprezinte voinţa poporului.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Partidului Voinţa Poporului, Ştefan Urîtu, a declarat că, deşi au fost mai multe impedimente, înregistrarea s-a produs pe 13 iunie. „Sperăm că odată cu înregistrarea partidului să fie pus un început nou în viaţa politică a Republicii Moldova şi să vină la guvernare o echipă de oameni oneşti, oameni care vor respecta voinţa poporului, care vor respecta legislaţia şi onestitatea”, a notat liderul formaţiunii.

Comentând evenimentele de actualitate politică, Ştefan Urîtu a spus că tergiversarea procesului de validare a rezultatelor alegerilor locale din Chişinău reprezintă o continuare a fărădelegilor celor care şi-au asigurat confortul guvernării şi nu acceptă schimbarea.

Urîtu, care este fost vicepreşedinte al Comisiei Electorale Centrale, a mai spus că acele contestaţii invocate de către oponenţii primarului ales sunt chestiuni care urmau să fie soluţionate chiar în ziua votării. Încălcările din ziua alegerilor nu au fost pe măsură să influenţeze rezultatul. Acesta a mai spus că, în cazul organele de drept nu vor respecta legislaţia, formaţiunea va face apel la popor.

Liderul noii formaţiuni politice s-a referit şi la frauda bancară, care, potrivit lui, s-ar părea că este un subiect uitat, însă se vorbeşte că miliarde se mai fură. În opinia lui Ştefan Urîtu, Procuratura nu-şi face treaba în ceea ce ţine de investigare a fraudei bancare şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi, de aceea partidul care şi-a asumat funcţionarea acestei instituţii trebuie să-şi dea demisia.

Fostul vicepreşedinte CEC s-a referit şi la declaraţiile unor demnitari de stat precum că soluţionarea conflictului transnistrean înregistrează succese. În opinia lui Ştefan Urîtu, fapte concrete nu sunt vizibile.

În altă ordine de idei, Ion Levinţa, vicepreşedinte al Partidului Voinţa Poporului, a declarat că formaţiunea reprezintă toţi cetăţenii şi este susţinută de toate păturile sociale: şi de pensionari, şi de veterani, şi tineri, şi de agricultori, şi de antreprenori etc.

„Toată elita politică este din acelaşi aluat. Cei ce au fost şi sunt guvernare sunt descendenţii, urmaşii clanurilor mafiote oligarhice care au capturat ţara şi continue să fure acest popor. Noi, Partidul Politic Voinţa Poporului, suntem partidul ce reprezintă toţi patrioţii cinstiţi de pe acest pământ”, a spus Ion Levinţa.

Congresul de constituire a formaţiunii a avut loc la sfârşitul lunii aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite