Partidele de la guvernare salută „votul istoric“ din Parlamentul European de liberalizarea vizelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii coaliţiei Pro-Europeană. FOTO Adevărul
Liderii coaliţiei Pro-Europeană. FOTO Adevărul

Liberal-democraţii, democraţii şi liberal-reformatorii au felicitat pe rând cetăţenii Republicii Moldova cu o nouă „victorie în procesul de integrare europeană“.

Votul Parlamentului European reprezintă o victorie importantă, o victorie care ne aduce aproape de concretizarea eforturilor pentru asigurarea libertăţii de mişcare în spaţiul Uniunii Europene pentru cetăţenii ţării noastre. Totodată, PD consideră că dreptul de a circula liber în spaţiul UE este un drept câştigat pe bună dreptate de către cetăţenii Republicii Moldova, pentru că au avut curajul de a alege democratizarea ţării, în 2009 şi 2010, şi pentru că au dat dovadă de consecvenţă, în toată această perioadă“, se spune în declaţia Partidului Democrat.

Democraţii apreciează atitudinea deschisă şi prietenoasă a parlamentarilor europeni.

Şi Partidul Liberal Reformator salută votul Parlamentului European pentru abolirea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. „Partidul Liberal Reformator felicită cetăţenii Republicii Moldova cu o nouă victorie în procesul de integrare europeană“, se menţionează în mesajul formaţiunii.

„Partidul Liberal Reformator va continua să implementeze angajamentele pe care şi le-a asumat în faţa cetăţenilor în ceea ce priveşte apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Suntem conştienţi că pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie de continuarea reformelor care să ducă la modernizarea ţării, iar noi vom insista în continuare şi vom participa la înfăptuirea lor. Pentru că împreună avem un viitor european“, mai relevă comunicatul PLR.

„O şansă istorică“

Potrivit, liderului PLDM, Vlad Filat, următorul pas va fi semnarea Acordului de Asociere, după care - obţinerea statutului de ţară-candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

„Decizia Parlamentului European este o recunoaştere a meritului cetăţenilor Republicii Moldova, care au reuşit, indiferent de provocări, să lupte pentru drepturi şi libertăţi, pentru independenţă şi valori europene“, a menţionat şi Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă, imediat după votarea de la Strasbourg.

„Prin abolirea regimului de vize este consolidată independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, instituţiile statului devin mai puternice, dar şi mai responsabile. Familiile vor deveni mai unite, pentru că cetăţenii vor circula liber şi mulţi dintre ei vor avea posibilitatea să revină acasă; oamenii de afaceri vor putea să stabilească mai uşor relaţii de colaborare pentru a fortifica economia naţională. Nu este doar un drept, este o şansă istorică pentru cetăţenii ţării noastre“, a declarat Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite