Partidele unioniste de la Chişinău, îndemnate să participe la alegeri cu o singură listă de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Un grup de iniţiativă cheamă partidele politice, organizaţiile şi persoanele care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România să participe duminică, 30 septembrie, la o adunare pentru a discuta formarea unei liste comune de candidaţi pentru scrutinul parlamentar din februarie.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Andrei Groza, prim-prorector al Academiei de Administrare Publică, reprezentant al grupului de iniţiativă, a declarat că unirea este un ideal greu de realizat, dar nu imposibil. Andrei Groza afirmă că în ultimele luni au fost purtate mai multe discuţii între partide politice, organizaţii, persoane publice în vederea formării unei liste pentru alegerile parlamentare, dar fără rezultat. Astfel, spune prim-prorectorul, în situaţia când partidele antinaţionale se bucură de neunirea unioniştilor, este imperios necesar de revenit la discuţii.

„Adunarea ne va arăta în ce măsură liderii partidelor unioniste sunt gata să treacă peste ambiţiile persoanele şi interesele de grup şi să înfăptuiască unirea. În scopul evitării unor posibile interpretări subiective despre adunare, accesul reprezentanţilor mass-media nu va fi admis. Rezultatele vor fi făcute publice într-o conferinţă de presă care va avea loc peste câteva zile”, a spus Andrei Groza.

Vasile Năstase, un alt membru al grupului de iniţiativă, a declarat că unirea este unica şansă ca moldovenii să scape de urgia care a dat peste neam. „Toată lumea, alegătorii de rând, doresc unirea. Dacă se întâmplă că Partidul Socialiştilor vine în Parlament, vin cu 50-60 de deputaţi, dacă noi nu ne unim împreună, acesta este un pericol foarte mare asupra neamului nostru”, a spus Vasile Năstase.

„Românii din Basarabia trebuie să conştientizeze că au dreptul ca şi alte popoare la autodeterminare naţională şi statală şi că noi trebuie să trăim într-o ţară a poporului nostru, pentru a prospera şi a contribui civilizarea omenirii întregi prin valorile poporului român”, a spus Ilie Şendrea, istoric.

Adunarea este preconizată să aibă loc duminică, 30 septembrie, la ora 12.00, în sala de festivităţi a Uniunii Scriitorilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite