Partidele unioniste din R. Moldova, la pământ. AUR şi PUN au obţinut un rezultat dezastruos, conform datelor preliminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidele unioniste din Republica Moldova au suferit un nou eşec. Rezultatele preliminare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie arată că cele două formaţiuni unioniste care au participat în alegeri, Partidul Unităţii Naţionale (PUN) şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au obţinut un scor sub limita aşteptărilor.

După procesarea a 82% din buletinele de vot, PUN, condus de Octavian Ţîcu, obţine 0,43% din voturi, iar AUR - 0,46%.

Pe primul loc s-a clasat PAS, formaţiunea preşedintelui Maia Sandu - 47%. Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, condus de Igor Dodon şi Vladimir Voronin - 31%, urmat de Partidul Şor - 6,9%.

La secţiile de votare s-au prezentat 48,3% din alegători - 1,47 milioane. Diaspora moldovenească a demonstrat din nou o capacitate impresionantă de a se mobiliza la vot. La cele 150 de secţii de votare din străinătate au votat peste 208.000 de cetăţeni, mai puţini alegători în comparaţie cu scrutinul prezidenţial, când peste hotare au votat peste 260.000 de moldoveni.

La cele 41 de secţii de votare deschise pentru locuitorii din Transnistria au votat circa 29.000 de cetăţeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite