Partidul Şor, despre ridicarea imunităţii parlamentare a doi deputaţi: Este o răzbunare personală a lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor privesc.eu

Fracţiunea Partidului Politic Şor consideră „solicitarea procurorului general interimar de a fi ridicată imunitatea parlamentară a deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova drept o dovadă în plus a subordonării justiţiei de către actuala guvernare”. Partidul Şor „califică aceasta drept un act de răzbunare politică personală a preşedintelui Igor Dodon şi o nouă tentativă de subminare a opoziţiei politice”.

„Nici măcar nu au finalizat procesul de supunere a justiţiei şi deja obligă organele de apărare a drepturilor să acţioneze la comandă”, a comentat deputatul Denis Ulanov în cadrul unui briefing la care au participat deputaţii Partidului Şor, se arată într-un comunicat de presă emis de formaţiunea condusă de Ilan Şor.


Deputaul a precizat că această acţiune are şi scopul de a slăbi opoziţia.

Fracţiunea Partidului Şor a părăsit şedinţa Parlamentului, în semn de protest. Denis Ulanov a precizat însă că deputaţii Partidului Şor nu se vor ascunde de anchetă pentru că nu au ce ascunde. 

„Suntem martorii unor acţiuni de răzbunare politică şi de persecutare a opoziţiei. Nu ne este frică de ridicarea imunităţii. Nu ne vom ascunde, dar nici nu considerăm posibil să participăm la şedinţa de astăzi când un grup de deputaţi la comanda lui Dodon şi a altor lideri ai coaliţiei de guvernare comit o nedreptate”, a punctat Denis Ulanov. 

Deputaţii Marina Tauber şi Reghina Apostolova, ambii din fracţiunea Partidului Şor, au rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentul a dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunităţii parlamentare pe numele celor doi deputaţi.

Amintim că pe 15 august curent, la fel la solicitarea procurorului general interimar a fost ridicată imunitatea parlamentară şi deputatului Ilan Şor, liderul Partidului Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite